Medvehagymás bulgur "sushi"
sponsored links
A húsvétot általában családi körben töltjük, ilyenkor mindenki elõre felkészíti a gyomrát: édesanyám süt-fõz, nagyon-nagyon finom dolgokat, tegnap többek közt padlizsános-tejszínes-kakukkfüves sült tésztát ettünk, ezt mindenképp el fogom készíteni én is, és felkerül majd a blogra.
Tegnap találkoztunk öcsémmel is - aki szintén vegetáriánus és mivel operatõrként a fél világot (pl. Afrika nagy része, Ázsia) beutazta, rengeteg recept-ötlete van, és szeret is kreatívan fõzni, ráadásul nagyon jól fotóz is, nem is értem, miért nem vezet blogot. :-)
Õ készítette ezt a nagyon finom bulgursalátát (tabouleh-t), amibõl haza is hoztunk, mert elég nagy adag készült:-) Tegnap kaptunk medvehagymát is, így született meg ez a kis csemege. Legközelebb ezt a variációt (töltött medvehagyma) összesütöm valami finom növényi tejföllel.:-)
Hozzávalók:
25 dkg bulgur
1 konzerv kukorica
4-5 koktél paradicsom
1/4 póréhagyma ...